Menu Close

Kézmosás: Szakértői tanácsok a bőrbetegségben szenvedő emberek számára

Kézmosás: Szakértői tanácsok a bőrbetegségben szenvedő emberek számára

A Covid-19 dagályának megakadályozására az összes főbb egészségügyi testület tanácsát az, hogy megfelelően és gyakran mossa meg a kezét. A rendszeres kézmosás azonban súlyosbíthatja a bőrbetegségeket, például ekcéma vagy psoriasis. Ebben a funkcióban tanácsot kérünk a szakértőktől.

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra a legfrissebb információkért a Covid-19 járványról.

A kínai Wuhanban kezdve a koronavírus-ma SARS-COV-2 nevű regény-minden kontinenst elért a földön, az Antarktisz kivételével.

Mivel a vírus új a tudomány számára, a kutatók továbbra is keresnek a betegség megelőzésének, kezelésének vagy gyógyításának módját. A

intézmények, például az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) meghatározták az ajánlásaikat. Ezek élvonalában alapos kézmosás alkohol-alapú kézi gélekkel vagy szappannal és vízzel.

A bőrbetegségek és a kézmosás

A kézmosás az egyik legerősebb módszer a fertőző betegségek terjedésének lassítására.

Ugyanakkor különösen száraz bőr- vagy bőrbetegségben szenvedő egyéneknél, például ekcéma vagy psoriasis esetén a túlzott kézmosás bőrkárosodást és fájó kezeket okozhat. Még az egészséges bőrű egyének esetében is a szappanok és a kézi fertőtlenítők túlzott felhasználása okozhatja a bőr kiszáradását és repedését.

Mint Dr. Zainab Laftah, dermatológus tanácsadó és a Brit Bőr Alapítvány szóvivője, amelyet ma az Medical News -nak magyaráztak:

Az epidermisz (a felső bőrréteg), amely a bőrgát kompromisszumához és ezért a fertőzés kockázatához vezet. Ezenkívül a szappanok irritáló kézi dermatitist okozhatnak, amely száraz, pelyhes, viszkető vörös bőrként jelentkezik, különösen az ujjhálón és a csuklón. ”

Ennek elkerülése érdekében Dr. Laftah azt javasolja, hogy „szokásos hidratálóval”.

A bőrbetegségekkel rendelkező egyének inkább a bőrkárosodás kockázatának vannak kitéve. Ezek az emberek „részesülhetnek egy antibakteriális összetevőt tartalmazó hidratálóval történő kézmosásból, például klórhexidin vagy benzalkonium -klorid” – magyarázza Dr. Laftah.

Ugyanakkor megjegyzi, hogy egy nemrégiben készült tanulmány arról számolt be, hogy „ezeket a biocid összetevőket tartalmazó kézi fertőtlenítők kevésbé voltak hatékonyak, mint az alkohol-alapú kézi gélek a koronavírus felszámolásakor”.

A hidratálás mellett az is fontos, hogy alaposan megszáradjon. Ez két okból fontos: Először is, a baktériumok könnyebben átkerülnek a nedves kezek között.

Másodszor, ahogy Dr. Laftah elmagyarázza: „Maga a víz szárító hatással van a bőrre azáltal, hogy csökkenti a bőr természetes olajjait, amikor elpárolog, ezáltal rontja a bőrgátot.”

Összességében Dr. Laftah a következő két lehetőség egyikét ajánlja:

  • Mossa szappannal vagy hidratálóval és vízzel, majd hidratálja.
  • Használjon alkohol-alapú kézi gélt, majd utána hidratálja. Ugyanakkor a hidratálás veszélyeztetheti a kézi gél antimikrobiális tulajdonságait.

Hozzáteszi, hogy „a„ hidratáló, amelyet az lécek szappanpótlóként működhetnek, és kevésbé lesznek a kezükben; Ezért a repedt bőrrel rendelkezők ezt megnyugtatóbbnak találhatják. ”

Ezt követően Dr. Adil Sheraz, a dermatológus tanácsadója és a Brit Bőr Alapítvány szóvivője, elmagyarázta az MNT -nek: „Ha a betegek alkoholfogyasztást vagy gélfertőző gél használatát érzik (ez a május május súlyosbítja az ekcémát vagy a bőrbetegséget), majd azonnal alkalmazza a bőrpuhító anyagot a bőrirritáció minimalizálása érdekében. ”

A kézmosás hatásainak minimalizálása

felvettük a kapcsolatot a Dermatológusok Brit Szövetségével, akik szívesen hangsúlyozták, hogy „nem akarják visszatartani az embereket a kormányzati útmutatások követésétől a kockázat csökkentéséről a coronavírus fertőzés miatt, a kézmosás ennek kulcsfontosságú részét képezi. ”

Ugyanakkor a következő tanácsokat kínálják annak érdekében, hogy minimalizálják a megnövekedett kézmosás hatását a már sérült bőrre:

  • A hidratáló szerek vagy a bőrpuhító szerek elengedhetetlenek a kezeléshez Kézi dermatitis. Segítenek a sérült külső bőr javításában és a nedvesség bezárásában. Az embereknek egész nap többször alkalmazniuk kell őket, és amikor a bőr száraznak érzi magát.
  • A kezmosás után lágyító anyag felhordása segíthet. Azt tanácsolják, hogy egyes személyek részesüljenek, ha pamutkesztyűt viselnek egy éjszakán át a kezükhöz.
  • Az edények mosásakor, tisztítószerek használatakor vagy a gyermek hajának samponálásában az ember latex vagy gumi kesztyű viselésével védi a kezét.

A CDC azt javasolja, hogy az emberek, akik nem teljesen oltott ruhát viselnek, beltéri nyilvános környezetben maszkokkal szembesülnek. Ha az esetszámok magas a térségben, akkor lehet, hogy a legjobb, ha a maszkot szabadban is viselni. Ez elősegíti a vírus elterjedésének lassítását azoktól az emberektől, akik nem tudják, hogy szerződést kötöttek, ideértve azokat is, akik tünetmentesek. Megjegyzés: Fontos, hogy a műtéti maszkok és az N95 légzőkészülékek az egészségügyi dolgozók számára fenntartva

Immunszuppresszánsok

Néhány bőrbetegség immunkomponenssel rendelkezik. Ezért az orvosok néha immunszuppresszánsokat írnak fel, beleértve a metotrexátot és a ciclosporint.

Egyes egyének aggodalmát mutatták, és azt kérdezik, hogy abbahagyják -e a gyógyszereik szedését.

Dr. Sheraz szerint: „Nincs jó bizonyíték arra, hogy az immunszuppresszióra való szükségszerűen növeli a Covid-19 megszerzésének kockázatát, vagy hogy a betegségnek az ilyen embereknél súlyosabb útja van. Ennek ellenére még sok mindent meg kell tanulni a vírusról, és a következő kormányzati tanácsok elengedhetetlenek. ”

A Dermatológusok Brit Szövetsége megismétli ezt az álláspontot. Világossá teszik, hogy „a bőrbetegségekhez használt krémek, a dermatológusok vagy az orvosok által javasolt helyes mennyiségben, valószínűleg nem növelik a Covid-19 megszerzésének kockázatát, vagy a betegség súlyosabb formájának”.

Azt írják, hogy „Jelenleg a legtöbb ember úgy dönt, hogy folytatja a kezelést, amíg nincs bizonyíték a tanácsadás alapjául. […] A kezelés leállításáról szóló döntésnek tartalmaznia kell azt a megfontolást, hogy a bőrbetegség romlik. Az elkövetkező hónapokban is nehezebb lehet hozzáférni az egészségügyi szolgáltatásokhoz. ”

„Sajnos ezeknek a betegeknek nincs gátja válasza” – mondta Dr. Sheraz az MNT -nek: „Az eseti alapon döntést kell hozni. Az immunszuppresszáló gyógyszerek leállítása a mögöttes állapot fellendülését eredményezheti. Ezt figyelembe kell venni. ”

Az átfogó témák az, hogy a kézmosás elengedhetetlen, és hogy az egyének, akiknek különösen száraz kezük vagy bőrbetegségük van, lágyítószereket kell használniuk a károk minimalizálására, és fontolóra kell venniük a pazaros szappanpótlók vásárlását.

vizuális diagram

Az új coronavírus és a Covid-19 új coronavírussal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről szóló élő frissítésekhez kattintson.

A Coronavírus terjedésének megakadályozásáról szóló információk, ez a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) oldal.

  • Közegészségügy
  • atópiás dermatitis/ekcéma