Menu Close

Πλύσιμο χεριών: Συμβουλές εμπειρογνωμόνων για άτομα με δερματικές παθήσεις

Πλύσιμο χεριών: Συμβουλές εμπειρογνωμόνων για άτομα με δερματικές παθήσεις

Για να σταματήσουν την παλίρροια του Covid-19, οι συμβουλές από όλα τα μεγάλα όργανα υγείας είναι να πλύνετε τα χέρια σας σωστά και συχνά. Ωστόσο, το κανονικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση. Σε αυτό το χαρακτηριστικό, ζητάμε από τους ειδικούς για συμβουλές.

Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.

Ξεκινώντας από το Wuhan της Κίνας, ο μυθιστόρημα Coronavirus-που τώρα ονομάζεται SARS-COV-2-έχει φτάσει σε κάθε ήπειρο στη γη εκτός από την Ανταρκτική.

Επειδή ο ιός είναι νέος στην επιστήμη, οι ερευνητές εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για την πρόληψη, τη θεραπεία ή τη θεραπεία της ασθένειας.

Τα ιδρύματα, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), έχουν καθορίσει τις συστάσεις τους. Στην πρώτη γραμμή αυτών είναι η πλύση με το χέρι με πηκτώματα ή σαπούνι και σαπούνι και σαπούνι με βάση το αλκοόλ.

Οι συνθήκες του δέρματος και το πλύσιμο των χεριών

Το πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους για να επιβραδύνει την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών.

Ωστόσο, για άτομα με ιδιαίτερα ξηρό δέρμα ή δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, η υπερβολική πλύση των χεριών μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος και πονηρά χέρια. Ακόμη και για άτομα με υγιές δέρμα, η υπερβολική χρήση σαπουνιών και απολυμαντικών χεριών μπορεί να προκαλέσει το δέρμα να στεγνώσει και να σπάσει.

Ως Δρ Zainab Laftah, Δερματολόγος Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Βρετανικού Ιδρύματος Εξηγείται στις Ιατρικές Ειδήσεις σήμερα:

Η επιδερμίδα (κορυφαίο στρώμα του δέρματος), που οδηγεί σε συμβιβασμό του φραγμού του δέρματος και επομένως τον κίνδυνο μόλυνσης. Επιπλέον, τα σαπούνια μπορούν να προκαλέσουν ερεθιστική δερματίτιδα χεριών, η οποία παρουσιάζει ως ξηρή, νιφάδων, φαγούρα κόκκινο δέρμα, ιδιαίτερα στους χώρους του δακτύλου και στις αρθρώσεις. ”

Για να αποφευχθεί αυτό, ο Δρ Laftah συνιστά “τη χρήση μιας κανονικής ενυδατικής κρέμας”.

Τα άτομα με προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις κινδυνεύουν περισσότερο από βλάβη του δέρματος. Αυτοί οι άνθρωποι “μπορούν να επωφεληθούν από το πλύσιμο των χεριών με μια ενυδατική κρέμα που περιέχει ένα αντιβακτηριακό συστατικό, για παράδειγμα, χλωρεξειδίνη ή χλωριούχο βενζαλκονίου”, εξηγεί ο Δρ Laftah.

Ωστόσο, σημειώνει ότι μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι “τα απολυμαντικά χεριών που περιέχουν αυτά τα βιοκτονικά συστατικά ήταν λιγότερο αποτελεσματικά από τα πηκτώματα με βάση το αλκοόλ για την εξάλειψη του κορώνα”.

Εκτός από την ενυδάτωση, είναι επίσης σημαντικό να στεγνώσουν καλά τα χέρια. Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους: Πρώτον, τα μικρόβια μεταφέρονται πιο εύκολα μεταξύ υγρών χεριών.

Δεύτερον, όπως εξηγεί ο Δρ Laftah, “το ίδιο το νερό έχει ένα αποτέλεσμα ξήρανσης στο δέρμα μειώνοντας τα φυσικά έλαια του δέρματος όταν εξατμίζεται, με αποτέλεσμα να μειώνει το φραγμό του δέρματος”.

Συνολικά, ο Δρ Laftah συνιστά είτε από τις ακόλουθες δύο επιλογές:

  • Πλύνετε με σαπούνι ή με ενυδατική κρέμα και νερό, στη συνέχεια ενυδατώνει.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πήκτωμα χεριών με βάση το αλκοόλ και στη συνέχεια ενυδατώστε μετά. Η ενυδάτωση ταυτόχρονα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις αντι-μικροβιακές ιδιότητες του χεριού.

Προσθέτει ότι μια “ενυδατική κρέμα που μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο σαπουνιού και θα στεγνώσει λιγότερο στα χέρια. Ως εκ τούτου, εκείνοι με ραγισμένο δέρμα μπορεί να το βρουν πιο χαλαρωτικό. ”

Μετά από αυτό, ο Δρ Adil Sheraz, επίσης ένας σύμβουλος δερματολόγος και εκπρόσωπος του βρετανικού ιδρύματος δέρματος, εξήγησε στο MNT, “Εάν οι ασθενείς αισθάνονται την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν αλκοόλ ή απολυμαντικό πηκτό, (αυτό μπορεί επιδεινώστε το έκζεμα ή την κατάσταση του δέρματος), στη συνέχεια, εφαρμόστε το μαλακτικό αμέσως μετά για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό του δέρματος. ”

ελαχιστοποιώντας την επίδραση της πλύσης των χεριών

επικοινωνήσαμε με τη βρετανική ένωση δερματολόγων που ήθελαν να τονίσουν ότι “δεν θέλουν να αποτρέψουν τους ανθρώπους να ακολουθούν την κυβερνητική καθοδήγηση για τη μείωση του κινδύνου της λοίμωξης από κοράνιους, το πλύσιμο των χεριών αποτελεί βασικό μέρος αυτού. ”

δερματίτιδα χεριών. Βοηθούν στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου εξωτερικού δέρματος και στην κλειδαριά της υγρασίας μέσα. Οι άνθρωποι πρέπει να τα εφαρμόζουν επανειλημμένα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και όποτε το δέρμα αισθάνεται ξηρό.

  • Η εφαρμογή ενός μαλακτικού μετά το πλύσιμο των χεριών μπορεί να βοηθήσει. Συμβουλεύουν ότι ορισμένα άτομα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εφαρμογή μαλακών στα χέρια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ φορούν βαμβακερά γάντια.
  • Κατά το πλύσιμο των πιάτων, τη χρήση προϊόντων καθαρισμού ή το σαμπουάν των μαλλιών ενός παιδιού, ένα άτομο μπορεί να προστατεύσει τα χέρια του φορώντας γάντια από λατέξ ή καουτσούκ.
  • Το CDC συνιστά στους ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένες μάσκες προσώπου υφασμάτων σε εσωτερικές δημόσιες ρυθμίσεις. Εάν οι αριθμοί περιπτώσεων είναι υψηλοί στην περιοχή, ίσως είναι καλύτερο να φορέσετε μια μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, επίσης. Αυτό θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι το έχουν συμβληθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ασυμπτωματικοί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι κρίσιμο ότι οι χειρουργικές μάσκες και οι αναπνευστήρες N95 προορίζονται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

    ανοσοκατασταλτικά

    Ορισμένες δερματικές παθήσεις έχουν ένα ανοσοποιητικό συστατικό. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί μερικές φορές συνταγογραφούν ανοσοκατασταλτικά, συμπεριλαμβανομένης της μεθοτρεξάτης και της ciclosporin.

    Ορισμένα άτομα έχουν δείξει ανησυχία και ρωτούν αν πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους.

    Σύμφωνα με τον Δρ Sheraz, “Δεν υπάρχει καμία καλή απόδειξη ότι η ύπαρξη ανοσολογικής καταστολής αναγκαστικά αυξάνει τον κίνδυνο να πάρει το Covid-19 ή ότι η ασθένεια έχει μια πιο σοβαρή πορεία σε τέτοιους ανθρώπους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά για να μάθουμε για τον ιό και οι συμβουλές που ακολουθούν την κυβέρνηση είναι ζωτικής σημασίας. ”

    Η βρετανική ένωση δερματολόγων επαναλαμβάνει αυτή τη στάση. Καταρτίζουν ότι “οι κρέμες που χρησιμοποιούνται για τις δερματικές παθήσεις, στις σωστές ποσότητες που συνιστώνται από δερματολόγους ή [γιατρούς], δεν είναι πιθανό να αυξήσουν τους κινδύνους να πάρουν το Covid-19 ή να έχουν μια πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας”.

    Γράφουν ότι “επί του παρόντος, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να συνεχίσουν τη θεραπεία έως ότου υπάρχουν ενδείξεις για να βασιστούν οι συμβουλές. […] Οποιαδήποτε απόφαση που λαμβάνεται σχετικά με τη διακοπή της θεραπείας θα πρέπει να περιλαμβάνει την εκτίμηση ότι η κατάσταση του δέρματός σας μπορεί να επιδεινωθεί. Μπορεί επίσης να είναι πιο δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατά τους επόμενους μήνες. ”

    “Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απάντηση για αυτούς τους ασθενείς”, δήλωσε ο Δρ Sheraz στο MNT, “θα πρέπει να ληφθεί απόφαση σε περίπτωση. Η διακοπή της ανοσο-καταστολής φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή της υποκείμενης κατάστασης. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. ”

    Τα πρωταρχικά θέματα είναι ότι το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο και ότι τα άτομα που έχουν ιδιαίτερα ξηρά χέρια ή δερματικές παθήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν μαλακτικά για να ελαχιστοποιήσουν τις βλάβες και να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς υποκατάστατων μαλακών σαπουνιών.

    Οπτικό διάγραμμα

    για ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον νέο κορωνιοϊό και το covid-19, κάντε κλικ.

    Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόληψης της εξάπλωσης του κορώνα, αυτά τα κέντρα για τον έλεγχο της νόσου και την πρόληψη (CDC) παρέχουν συμβουλές.

    • Δημόσια υγεία
    • Ατοπική δερματίτιδα/έκζεμα