Menu Close

Milyen mellrák jelei vannak, kivéve egy csomót?

Milyen mellrák jelei vannak, kivéve egy csomót?

A mell- vagy tömeg csak az emlőrák egyik lehetséges jele. Ez a rák számos további változást okozhat a bőrben a mellen és annak környékén. Bárki, aki észreveszi ezen változások bármelyikét, vegye fel a kapcsolatot az orvoshoz.

Bizonyos esetekben az emlőrák nem okozhat tüneteket, de az orvos azonosítja a mammogram tömegét. Az emlőrák szűrése az orvos által javasolt módon elősegítheti ezt az állapotot a legkorábbi és leginkább kezelhető stádiumában.

Az emlőrák gyakoribb a nőkben. A férfiak azonban veszélyben vannak az emlőrák kialakulásának.

Ebben a cikkben megvitatjuk az emlőrák néhány lehetséges tüneteit és tüneteit, amelyek a mell észrevehető csomó nélkül fordulhatnak elő.

Ezeknek a tüneteknek mindegyike nem rákos oka lehet. Azon embereknek azonban, akiknek ezekkel a tünetekkel kell beszélnie, akkor az orvossal kell beszélnie, ha tesztekre van szükség, hogy ellenőrizzék mind a nem rákos, mind a rákos állapotokat.

1. A bőr textúrájának változásai

Az emlőrák olyan változásokat és gyulladást okozhat a bőrsejtekben, amelyek textúra változásához vezethetnek. Ezeknek a textúra -változásoknak a példái között szerepel a pikkelyes bőr a mellbimbó és az areola körül, mintha a bőr leégett vagy rendkívül száraz, és a bőr bármely részén a bőr megvastagodik.

Ezek a változások viszketést is okozhatnak, amelyet az emberek gyakran társulnak az emlőrákhoz, bár ez nem gyakori.

Ezek a bőrváltozások lehetnek tünetekkel egy ritka emlőrák típusát, amelyet Paget -kórnak neveznek.

A textúra -változások jóindulatú bőrbetegségek, beleértve a dermatitist és az ekcéma eredményeként is előfordulhatnak.

2. A mellbimbó -kisülés

Az ember megfigyelheti a mellbimbóból történő kisülést, amely vékony vagy vastag lehet, és színes és színes, tejes és sárga, zöld vagy piros színű lehet. A kisülés általában egy mellbimbóból származik. Ez azonban mindkét mellbimbóból származhat, ha mindkét mell rákos.

Normális, ha a szoptató embereknek tejes kisülése van a mellbimbókból, de tanácsos kapcsolatba lépni az orvoshoz bármely más mellbimbó -mentesítésről.

Bár a legtöbb mellbimbó -mentesítés nem kcancus, ez néhány emberben emlőrákot jelenthet.

A mellbimbó mentesítésének egyéb lehetséges okai a fogamzásgátló, néhány gyógyszer és néhány fertőzés.

Tudjon meg többet a férfiak és a nők mellbimbó -kisülésének okairól.

3. Dimpling

A bőr dimpling néha a gyulladásos emlőrák, a agresszív mellrák típusának jele lehet.

A rákos sejtek nyirokfolyadék felhalmozódását okozhatják a mellben, amely duzzanathoz, valamint tompításhoz vagy dudoros bőrhez vezet. Alapvető fontosságú, hogy bárki, aki észreveszi a bőr tompítását, beszél egy orvossal.

Az orvosok ezt a változást a bőr megjelenésében „peau d’arange” -nek hívják, mert a tompított bőr egy narancs felületére hasonlít.

4. Lymph csomópont változásai

A nyirokcsomók kicsi, lekerekített immunrendszeri szövetek, amelyek szűrik a folyadékot és rögzítik a potenciálisan káros sejteket. Ide tartoznak a baktériumok, a vírusok és a rákos sejtek.

Ha egy rákos sejt elhagyja az emlőt, akkor az első hely, amelyre általában a hónalj nyirokcsomó régiója ugyanazon az oldalon található, mint az érintett mell. Ez duzzanathoz vezethet ezen a területen.

A hónaljban lévő duzzadt nyirokcsomók mellett egy személy észreveheti őket a gallér körül. Általában kicsi, szilárd, duzzadt daganatoknak érzik magukat, és érzékenyek lehetnek.

A nyirokszövet azonban a mellfertőzések vagy más teljesen független betegségek miatt is megváltozhat.

Az embernek beszélnie kell egy orvossal ezekről a változásokról, hogy azonosítsák a lehetséges okot.

5. Mell- vagy mellbimbófájdalom

Az emlőrák olyan változásokat okozhat a bőrsejtekben, amelyek fájdalom, érzékenység és kellemetlen érzésekhez vezetnek az emlőben. Ha egy csomó van jelen, akkor nem fájdalmas.

Bár az emlőrák gyakran fájdalommentes, fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül az emlőráknak okozott tüneteket vagy tüneteket.

Néhány ember leírhatja a fájdalmat égő és gyengéd szenzációnak.

Tudjon meg többet arról, hogy milyen érzés az emlőráknak.

6. A mellbimbó visszahúzása vagy inverziója

Az emlőrák sejtváltozásokat okozhat a mellbimbó mögött. Ezek a változások a mellbimbó megfordulását és befelé fordítását eredményezhetik a mellbe, vagy mérete szempontjából eltérőnek tűnhet.

A mellbimbók megjelenése gyakran megváltozhat az ovuláció vagy a menstruációs ciklus más részei során, de az embereknek kapcsolatba kell lépniük az orvosokkal az új mellbimbó -változásokról. germixil amazon Folytatni

7. A bőr színváltozásai

Az emlőrák olyan változásokat okozhat a bőrben, amelyek elszíneződhetnek vagy gyulladhatók.

Ez vörös vagy sápadt bőrön piros lehet. Színes emberekben a bőr barnásnak vagy vöröses-barnásnak tűnhet.

Ha valaki nem tapasztalt a közelmúltban a mellre irányuló traumát, hogy megmagyarázza ezeket a változásokat, akkor vegye fel a kapcsolatot egy orvossal. Alapvető fontosságú az orvosi tanácsadás kérése is, ha az emlő elszíneződése nem tűnik el, még akkor sem, ha a trauma volt az oka.

8. duzzanat

Az emlőrák az egész mellét vagy egy mellének egy részét megduzzadhatja. Lehet, hogy nem létezik egy különálló csomó a duzzanat után, de a mell mérete eltérhet, mint a másik mell.

Bár az embereknek mindenkori mellek vannak, amelyeknek mérete kissé különbözik, ez a duzzanat változást okozhat a szokásos mell méretétől.

A bőr a duzzanat miatt is szorosan érzi magát.

9. A mellméret változásai

A legtöbb embernek nincs olyan melle, amely nem azonos méretű, ami normális. Ha azonban egy mell mérete magyarázat nélkül növekszik, ez lehet az emlőrák jele.

Bár az emlő méretének változásai bármilyen típusú emlőrák tünete lehet, a Nemzeti Rák Intézet kimondja, hogy az emlő méretének gyors növekedése a gyulladásos emlőrák jelát jelezheti. Ez a mellrák ritka és agresszív formája.

Ha valaki észreveszi, hogy bármelyik vagy mindkét melle megnövekedett, akkor fontolóra kell vennie az orvos kapcsolatfelvételét.

mikor vegye fel a kapcsolatot az orvossal

Az embereknek nem szabad pánikba kerülniük, vagy nem félhetnek, amikor észreveszik a mellváltozásokat. Az öregedés, a hormonszint változásai és más tényezők a mell változásához vezethetnek az ember élettartama alatt.

Az embereknek azonban proaktívnak kell lenniük az egészségükről, és orvosuknak kell lenniük, hogy meghatározzák a mell tüneteinek okát.

A fent felsorolt kilenc változtatás mindegyike indokolhat az orvoshoz vezető utat, különösen, ha úgy tűnik, hogy ezek a változások nem kapcsolódnak a következők egyikéhez:

  • A menstruációs ciklus
  • Sérülés
  • Korábbi betegség, például mellfertőzés

Az orvos kiértékelheti a tüneteket, megvizsgálhatja az érintett melleket vagy melleket, és javasolhatja További tanulmányok, ha szükséges. Javasolhatnak egy mammogramot, ultrahangot, egyéb képalkotó tesztet vagy vérmunkát a fertőzés vagy más lehetséges ok kizárására.

A mellfájdalom egyéb okai

Számos egyéb oka van annak, hogy az ember mellfájdalmat tapasztalhat, amely magában foglalja:

  • A melltartók, amelyek nem Helyesen illeszkedik
  • Hormonális változások
  • Mastitis
  • Bizonyos gyógyszerek
  • Mellkasfájás, amely úgy tűnik, hogy a mellből származik
  • a hát, a nyak vagy a váll hátulsó részén
  • Costochondritis, amely a porc gyulladása, amely a bordákat a mellcsonthoz köti,
  • Segszövet

Ismerje meg a mellfájdalom 11 általános okát.

A mellváltozások egyéb okai

A mellváltozások az ember életében normálisak, és sok okból is megtörténhet. Ide tartoznak:

  • menopauza: Ez a mellek kisebbé és csomósá válhat. Ez azt is okozhatja, hogy a csomók eltűnnek, mivel az emlőszövet kevésbé sűrűvé és zsírosabbá válik.
  • menstruációs ciklus: A mellek duzzadhatnak, gyengédnek vagy fájdalmasnak érzik magukat, és a csomók megjelenhetnek. Ezek a változások a menstruáció előtt következnek be.
  • Terhesség: A tejmirigyek száma és mérete növekszik, és így csomókat okozhat.
  • Szoptatás: Ez masztitisz okozhat, ami a mell melegnek és gyengédnek érezheti magát, valamint a vörös és a csomós.

Összegzés

Az emlőrák olyan tüneteket és tüneteket okozhat, amelyek magukban foglalják a bőrben és annak körüli bőr változásait.

Míg sok állapot potenciálisan előfordulhat emlőváltozásokat, beleértve a cisztákat, fertőzéseket, ekcémát és dermatitist, az embernek nem szabad automatikusan kizárnia az emlőrákot.

Az orvosnál az értékelés és a diagnózis megismerése segít meghatározni, hogy a mellváltozások aggodalomra adnak okot.

Az emlőrák egészségügyi alkalmazása hozzáférést biztosít az emberek számára egy online emlőrák közösséghez, ahol a felhasználók kapcsolatba léphetnek másokkal, és csoportos megbeszélések révén kaphatnak tanácsot és támogatást.

Olvassa el ezt a cikket spanyolul.

  • Mellrák
  • Rák/onkológia
  • Női egészség/nőgyógyászat

Contents