Menu Close

Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, Dr.

Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, Dr.

По заявка на слушателя Кейт, тази седмица настойчив психолог д -р Елън Хендриксен предлага 5 стъпки, за да събере парчетата отново. От Елън Хендриксен, доктор на науките на 26 май 2017 г. 6-минутен Readepisode #155 Играйте пауза Слушайте 5 начина за възстановяване на Broken Trust В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Как да възстановите доверието

Сега, тези пет стъпки не са шаблон с един размер, но, но Те говорят с пет основни компонента на възстановяването. Топката за разрушаване вече е имала своя ред; Сега е време да настроите строителната зона.

Стъпка №1: Знайте, че това ще отнеме време.

В зависимост от тежестта на прегрешението и колко наранени сте се чувствали от него, възвръщайки се Доверието отнема време – MONTHS, година или дори повече.

В зависимост от тежестта на прегрешението и колко наранявате от него, възвръщането на доверието отнема време – MONTHS, година или дори повече.

Ако партньорът ви ви вини с изявления „Трябва да сте над това“, това е червен флаг, че те не разбират въздействието на случилото се или не приоритизират вашето благополучие. < /p>

Това каза, също толкова важно е да се въздържате от драгиране на прегрешението, за да накажете партньора си винаги, когато сте по -малко от щастливи.

Резултатът: като скърбяне или друго емоционално изцеление, вземете всички Времето, от което се нуждаете, но с цел да стигнете до края. Ако гледате на прегрешението на партньора си като на вашия ас-в-дупката, не играете справедливо.

Стъпка №2: Потърсете истинско извинение.

Ако сте си Партньорът е престъпил, той или тя ви дължи извинение. Истинското извинение започва с „Съжалявам, че не съжалявам, като„ Съжалявам, че си луд “, нито съжалявам, но както в„ Съжалявам, но беше само че веднъж. ”

Ако чуете извинение, което се опитва да оправдае или извини по друг начин какво се е случило, обвинява ви или свежда до минимум чувства Истинско извинение, имаш плажен чадър на извиненията-Шади и лесно се разпада.

Накратко, истинското извинение поема отговорност, изразява истинско угризение, разбира защо сте били наранени и обещава да помени.

Стъпка №3: Съберете доказателства за предсказуемост и надеждност.

Класическо проучване от 1985 г. установява, че има три измерения на доверието на отношенията: предсказуемост, надеждност и вяра.

Ще говорим повече за вярата в стъпка №5-не религиозният вид, а за доверието в твоя партньор. Но преди да направим това, трябва да установим предсказуемост и надеждност. Това е необходимо, за да се помогне на погрешния партньор да си възвърне чувството за контрол.

Доказателствата за предсказуемост и надеждност се установяват чрез преминаване през ситуация след ситуация, в която партньорът може потенциално да бъде потаен и егоистичен, но вместо това е избрал да бъде да бъде отворен и мил.

Някои от тези примери трябва да са пряко свързани с прегрешението, като да се приберат вкъщи по времето, когато казват, че ще бъдат вкъщи, правят 30 срещи на АА за 30 дни или ще отидат да свържат терапевта С вас (и да направите повече от просто да останете будни по време на сесия).

Независимо от спецификата, е от съществено значение очакванията да се съобщават, а не да се създават като тайни тестове на вашия партньор. Говорете за вашите очаквания и решавайте целите заедно. Може да имате някои неотговарящи, като например да получите трезво или прекъсване на афера, но независимо дали са по договаряне или не, трябва да се обсъждат очакванията и показателите за успех.

Разбира се, процесът на възстановяване Доверието ще продължи по -бързо и ще бъде по -истински, ако някои доказателства за надеждност също са инициирани от партньора – най -накрая получава помощ за депресията си, той проявява по -голям интерес към децата, като тренира техния отбор в малката лига, тя решава да види приятелите си двама Нощи седмично вместо пет.

Кога да спрем? По същество натрупванията на надеждно поведение трябва да продължат до момента, в който последваща грешка, че нарушенията на доверието ще се разглеждат като изключение, което доказва правилото.

страници

«Първо‹ Предишна123Next ›Последно» всички всички Съдържанието тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си“: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Доверието е лесно да се прекъсне, трудно да се възстанови. По заявка от слушателя Кейт, тази седмица разумният психолог д-р Елън Хендриксен предлага 5 стъпки, за да събере парчетата отново.

от Елън Хендриксен, доктор на науките на 26 май 2017 г. 6-минутен readepisode #155 Play Paus За да възстановим Broken Trust, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Стъпка № 4: Съсредоточете се върху тук и сега.

Ако сте сгрешили, може да се опитвате най -силно, Но просто не може да изглежда отново да се довери. Ако случаят е такъв, запитайте се дали сте склонни да румирате или се притеснявате. Румирането е отрицателно, повтарящо се мислене за миналото, докато притеснението е отрицателно, повтарящо се мислене за това, което може да се случи в бъдеще. Играе ниски светлини от миналото или евентуалното бъдеще отново и отново, без да стига до решение.

Ако това е така, когато се хванете, върнете се към тук и сега. Погледнете текущото поведение на партньора си и текущото състояние на вашия съюз, а не какво се е случило или какво може да се случи. Можете да наречете тази внимателност или можете просто да го наречете, виждайки живота си такъв най -трудната, но най -необходима част от възстановяването на доверието. Същата класическа хартия от 1985 г. определя вярата като вярата, че вашият партньор ще действа по обичащи и грижовни начини, каквото и да е бъдещето.

Да си оставите да бъдете уязвими е единственият начин да откриете дали партньорът ви ще бъде отзивчив и грижовен или ще ви пусне отново.

За разлика от това, ако избягвате спорни проблеми или имате Всичко, дефинирано от правила, няма място да предприеме този необходим скок на вярата. За да разберете, че сте наистина безопасни, вие не сте надхвърлили доказателствата за предсказуемост и надеждност, които сте натрупали в стъпка №3.

Това означава да измъкнете партньора си от модела на задържане. Това означава да решите да се доверите на партньора си, въпреки че не знаете какво има бъдещето.

Но след като го направите, това означава да върнете доверителни отношения. И това е нещо, което си струва да направите скок на вярата.

Други проучвания, които информираха тази статия, могат да бъдат намерени тук и тук.

Вземете повече разумни, като се абонирате за подкаста в iTunes или Stitcher , или изнесете епизода направо във входящата ви поща, като се регистрирате за бюлетина. И разгледайте новия акаунт в Twitter на Psychology Twitter за още по -полезни съвети.

страници

«Първо‹ Предишна123 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и възкръсна над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Няколко проучвания предполагат, че яденето на сини сливи могат да помогнат да помогнат предотвратяване или дори обратна загуба на кост и остеопороза. Ето какво трябва да знаете за сини сливи и здраве на костите.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 13 декември 2016 г. 4-минутна Readepisode #409 Играйте пауза Слушайте могат ли да си подреждат загуба на обратна кост? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Какво има в сини сливи, които помагат на костите?

Стойните съдържат няколко хранителни вещества, за които се знае, че имат положително влияние върху здравето на костите, включително витамин К, бор, калий и различни антиоксиданти. Можете да получите всички тези хранителни вещества от други източници, разбира се. Например, 1/4 чаша броколи ви дава толкова витамин К, колкото ще получите от същото количество сини сливи. Четвърт от авокадо или шест сушени кайсии има същото количество бор като 3-4 сливи. И унция бадеми или половин чаша бъбречен боб ще ви даде поне толкова калий, колкото сервиране на сини сливи.

Това каза, че сливите имат поне едно уникално предимство: те могат да бъдат много много Ефективно лечение на запек. Ако оценявате тази полза – или просто се наслаждавате на сини сливи (мисля, че са вкусни!), Няма причина да не ги включвате в диетата си. Но мисля, че все още е твърде рано да се заключи, че сини сливи предлагат уникално и/или значително предимство по отношение на предотвратяване или обръщане на загубата на кост. В този момент доказателствата остават ограничени и предварителни.

Как да поддържате здрави кости

Независимо дали решавате да правите сини сливи ежедневен навик, ето моите други най -добри съвети за поддържане на силни кости:

Бъдете сигурни, че сте, че сте Също така ядене на добро разнообразие или зеленчуци, ядки и бобови растения, всички от които осигуряват същите видове хранителни вещества, изграждащи кости, както получавате от сини сливи. Не се занимавайте с протеини. Тялото ви се нуждае от протеин, за да изгради и поддържа силни, здрави кости. Помислете за приемане на добавка с витамин D. Витамин D е от решаващо значение както за абсорбцията на калций, така и за образуването на кост и е много трудно да се получи достатъчно витамин D само от диетата. Калциевите добавки са необходими само ако не можете да получите достатъчно калций от диета и след това предлагам да вземете толкова, колкото е необходимо, за да запълните празнината между диетата си и препоръките. В повечето случаи това ще бъде от 250 до 500 mg на ден. Упражнете редовно и толкова енергично, колкото можете безопасно. Ниско до умерено въздействие, упражнения за носене на тежести като ходене, бягане, скачане на въже, танци и тенис помагат да се изградят силни кости. Важно е също тренировки с тежести или други упражнения за съпротива като еластични ленти или тръби. И накрая, дейностите, които увеличават баланса и гъвкавостта Източник – като йога или пилатес – са особено важни с остаряването.

Има ли проучване или тенденция, в която бихте искали да разгледам? Чувствайте се свободни да ми изпратите имейл или да го публикувате на страницата на хранителната дива във Facebook. Можете също да проверите архивите, за да видите дали вече съм писал за това. Просто въведете заявката си в полето в горната част на страницата.

страници

«Първо‹ Предишна12

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Разберете какво е гениталният херпес, как се диагностицира какви са неговите усложнения и как можете да го лекувате.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 15 юни 2011 г. 5-минутен прочетете четене Играйте пауза слушайте генитален херпес: Какво трябва да знаете, че в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. If you would like to listen to the audio, please use Google Chrome or Firefox.

How is Genital Herpes Treated?

The reason I think there is so much hoopla over genital herpes is because there is no Лек-няма начин да се отървете от вируса в тялото си. Той лежи в сън и излиза във времена на стрес, а след това отново се крие в скриването.

Въпреки това, има лечение за намаляване на продължителността и дискомфорта, свързани с огнищата. Антивирусно лекарство, като ацикловир, може да бъде предписано от Вашия лекар и да се приема няколко пъти на ден за навсякъде между пет до десет дни по време на огнище. Важно е да се отбележи, че ако лекарствата не се приемат в рамките на първите два или три дни от огнището, това не е толкова ефективно.

[[Admiddle] В тези, които получават много чести рецидиви на огнищата, като веднъж месечно или повече, един от възможностите е да се приемат ежедневно антивирусно, за да се предотврати възникването на огнища на първо място.

Трябва също да спомена, че някои от пациентите ми съобщават, че използват лизин без рецепта, за да поддържат симптомите си. Това обаче не е регулирано от FDA, така че не знам колко е ефективно, или какво, ако има дългосрочна вреда, която може да има. Но някои от моите пациенти ми казват, че работи за тях.

Какви са потенциалните усложнения на гениталния херпес?

Добрата новина е, че гениталният херпес, макар и доста досаден по време на огнища, ще стане ще не те убива или наранява здравето си. Сериозните усложнения на този вирус са много редки. Съобщават се, че са случаи на менингит (инфекция на течността, хранеща мозъка и гръбначния стълб), задържането на пикочния мехур (затруднено отмяна) и проктит (възпаление на ректума и/или ануса). Повечето хора с генитален херпес водят нормален здравословен живот без никакви усложнения-освен досадата от справяне с тези нежни язви, които идват и си отиват.

Въпреки това е много важно да се тествате за други полово предавани инфекции (STI’s), като ХИВ, сифилис, гонорея и хламидия, когато са диагностицирани с генитален херпес. Някои проучвания показват, че тези с генитален херпес са по -предразположени към договор за ХИВ. Please make sure you get tested.

For women with a history of genital herpes who become pregnant, it’s really important to share this information with your obstetrician, because having an outbreak during your delivery time may indicate a need for C-секция, като активен херпес, може да представлява риск за плода по време на раждането.

Как да се предотврати предаването на генитален херпес

Освен въздържание, разбира се, единственият начин за предотвратяване на предаването на генитален херпес е чрез използване на презерватив. Трябва да спомена, че пациентите често хвърлят вируса, дори когато няма язви или огнища. Това означава, че можете да разпространявате херпес на партньора си, дори ако сте без симптоми. Ето защо също е трудно да се разбере дали някой има генитален херпес, като просто търси. Те могат да носят и разпространяват вируса, без да имат какво да се видят.

Хормоналните контрацептиви не осигуряват защита срещу херпес и STI. И както споменах по -рано, всичко, което е необходимо, е веднъж. Затова, моля, използвайте презерватив всеки път, за да предотвратите предаването на генитален херпес, независимо дали сте диагностицирани с херпес или не.

Contents